Image

Kimblokken

Voor een vlakke ondergrond en de gewenste wandhoogte bij het verlijmen van wanden. 

Bekijk de technische specificaties

Beschrijving en toepassing

Voor een vlakke ondergrond om verder te lijmen worden kimblokken in een laag kimspecie gesteld. De combinatie kimblok en kimvoeg maakt het mogelijk op elke gewenste wandhoogte uit te komen. Efficiënt, praktisch én u bespaart uitvoeringskosten.

Calduran kimblokken leveren we in hoogten van 25, 40, 60, 80, 100 en 120 mm. De blokken zijn geperst en leverbaar in druksterktekwaliteiten CS20, Cs28, CS36 en CS44. Als er een groef aan de onderzijde zit is deze gelijk aan het profiel aan de onderkant van de lijmblokken. De bovenkant is vlak.

De blokken van 100 en 120 mm hoog hebben twee duimgaten, om de verwerking ervan makkelijker te maken.

Blokken van 25, 40, 60 en 80 mm hoog hebben geen duimgaten.

De kopse kant van de geperste blokken heeft een labyrintprofilering, net als de lijmblokken. Voor wanddikten van 67 mm zijn er geen kimblokken. Deze kunnen in het werk makkelijk op maat worden geknipt of gezaagd.

ISO-KIM®
Calduran ISO-KIM® is speciaal ontwikkeld om koudebruggen te voorkomen. ISO-KIM® zorgt ervoor dat de sterkte van de kim (CS20) gelijk kan zijn aan de sterkte van de wand die erop staat (geldt niet voor hoogbouwelementen). Dit in tegenstelling tot veel andere thermisch isolerende materialen. Meer informatie.

Voordelen

Eenvoudig een vlakke (eerste) laag te realiseren waarop verder gelijmd kan worden.
Hulpmiddel voor de juiste wandhoogte.
Handmatige verwerking.
Uit voorraad leverbaar.

Technische specificaties

Kwaliteiten CS20, 36-44

Vellingkimblokken