Cp-beugel ®

Cp-beugel

Met de Calduran Cp-beugel is het mogelijk om elementen tot vlak onder een staal- of betonconstructie te verwerken. Hiermee behoort het opvullen van de laatste laag of lagen van de wand tot het verleden. De Cp-beugel kunt u bestellen bij de afdeling Planning & Logistiek.

Eigenschappen

  • Maximale hijslast van 450 kg (zwaarste Calduran element = 358 kg).
  • De inwendige hoogte is verstelbaar van 750 tot 1150 mm.

Toepassing en voordelen

De Cp-beugel is speciaal ontworpen voor het plaatsen van de bovenste laag kalkzandsteen elementen, -passtukken (met een minimale hoogte van 150mm) of vellingblokken onder de staal- of betonconstructie. Het is mogelijk om met een lichtere steiger te werken, het voor-opperen van producten op de steiger is namelijk overbodig. Dit resulteert uiteindelijk in een besparing op de verwerkingskosten.

Voor de uiteindelijke ruimte tussen de bovenzijde van wand en de onderzijde van de constructie, adviseren wij minimaal 30 mm aan te houden. Dit ten behoeve van het verankeren van de wand aan de constructie en om tijdens het plaatsen van de elementen voldoende stelruimte over te houden.

Aanbrengen gaten

Breng de gaten voor de Cp-beugel op het werk in de elementen aan met een speciale gatenboor (rond 50 mm), met watertoevoer of stofafzuiging. De conus die uit het element wordt geboord kan na het plaatsen van het element weer met lijm in het gat worden aangebracht.

Maak de gaten in het midden van de lengte (verticale zwaartepuntlijn), met een randafstand (vanaf de bovenzijde) van ¼ van de hoogte van het te verwerken element. Houd een minimale randafstand van 75 mm (gemeten vanuit het hart van het gat) aan.

Wanneer de gaten in de elementen zijn aangebracht kunnen ze met de Cp-beugel worden opgepakt en worden verwerkt.

Stappenplan en aandachtspunten

  • Let bij de verwerking van de producten op de hijslast die de stelmachine maximaal mag verwerken.
  • Voor diverse aansluitdetails van de kalkzandsteenwanden op staal- en/ of betonconstructies zie verwerkingsinstructies.
  • Voor het starten met uittekenen van de wanduitslagen adviseren wij u contact op te nemen met het projectbureau. De wanduitslagen moeten op de toepassing van deze beugel worden afgestemd.
       
Stap 1: het aanbrengen van de gaten in de elementen Stap 2: het oppakken van de elementen, let hierbij op de borging van het element Stap 3: het plaatsen van de elementen onder de constructie Stap 4: de conussen die uit de elementen zijn geboord kunnen met lijm weer in de gaten worden aangebracht

Bestellen?

Neem contact op met de afdeling Planning & Logistiek.