Lijmen en mortels ®

Lijmen en mortels

Voor de verwerking van Calduran Kalkzandsteenproducten zijn er diverse, speciaal voor kalkzandsteen ontwikkelde lijmen en mortels. Deze worden meegeleverd met kalkzandsteen.

Calduran Lijmmortel

Calduran lijmmortel is geschikt voor alle kalkzandsteen lijmproducten van druksterkteklasse CS12 tot en met CS44. De lijm wordt gebruikt voor de verlijming van dragende en niet-dragende wanden. Meer informatie.

Calduran Metselfix®

Calduran Metselfix® is een metselmortel met een druksterktekwaliteit M10, die een goede hechting garandeert voor zowel droge als vochtige stenen. Metselfix® is uitermate geschikt als stelmortel voor kimmen tot een druksterkteklasse tot CS20.Wij adviseren de toepassing van Metselfix® vanwege het sterk zuigend en glad oppervlak van kalkzandsteen. Meer informatie.

Calduran Kimfix®

Calduran Kimfix® is een kimmortel met druksterktekwaliteit M25 voor het stellen van kimblokken met een druksterkteklasse >CS20 en dit als uitvlaklaag voor kalkzandsteen wanden. In het bijzonder geschikt voor dragende wanden met een hoge belasting zoals bij Calduran Hoogbouwelementen®. Meer informatie.

Calduran reparatiemortel

Calduran reparatiemortel gaat een goede hechting aan en heeft een groot vullend vermogen bij reparaties. De reparaties tekenen zich door het gebruik van wit cement minder af. Door het watervasthoudend vermogen treedt geen verbranding van de mortel op. Meer informatie.