Leveringen ®

Leveringen

Calduran levert kalkzandsteenproducten in België, Nederland en Duitsland. De geleverde producten voldoen aan EN 771-2. Calduran elementen en passtukken worden geleverd met BENOR-Certificaat. 

Calduran stenen en blokken

Stenen en blokken worden verpakt in folie en op statiegeldpallets geleverd. De afmeting van kleine pallets is 90×55 of 90×60 en van grote pallets 90×100 of 90×120 cm. De meeste blokken en verpakkingsvormen zijn uit voorraad leverbaar.

Op het assortimentsoverzicht staat aangegeven welke pakketgroottes en verpakkingswijzen verkrijgbaar zijn. Voor al onze leveringen gelden onze algemene leveringscondities.

Calduran elementen

Elementen en passtukken worden vooraf uitgetekend op wanduitslagen. Houd daarom, voor het tekenen van de wanduitslagen en het zagen van de passtukken, rekening met voldoende voorbereidingstijd.

  • Elementen worden onverpakt geleverd. Passtukken worden gebandeerd geleverd op statiegeldpallets.

Voorwaarden

Calduran is aansprakelijk voor de geleverde producten volgens de vigerende wetten en regelgeving voor productaansprakelijkheid. Op alle leveringen van Calduran kalkzandsteenproducten zijn de algemene verkoop- en leveringsvoorwaarden van toepassing. Calduran heeft geen extra of beperkte garantievoorwaarden, daarom wordt ook geen separate garantieverklaring afgegeven. Dit is conform U.A.V. 1989 niet meer nodig. Meer informatie hierover vindt u op de website van STABU.

De volledige garanties op de gehele wand worden alleen gegeven als de Verwerkingsinstructies kalkzandsteen worden aangehouden en gebruik wordt gemaakt van Calduran lijmmortel. Dit omdat alle beproevingen en testen op het gebied van brandwerendheid, mechanisch sterkte, verwerking etc. waarop ons KOMO® attest nr. IKB1211 “Dragende wanden van Calduran Kalkzandsteen ” is gebaseerd, zijn uitgevoerd op kalkzandsteen wanden verlijmd met Calduran lijmmortel.

Ook al onze technische adviezen zijn gebaseerd op de sterkte van Calduran lijmmortel waarvan de eigenschappen zijn afgestemd op het kalkzandsteenproduct van Calduran (gladheid, zuigend vermogen enz.).