Bouwadviezen

Twijfelt u over de uitvoerbaarheid van uw project? Kan ik wel of niet met kalkzandsteen werken? Wat zijn de technische mogelijkheden? Neem in dat geval contact op met Calduran Kalkzandsteen. We werken constructief mee.

foto bouwadviezenVan bij het ontwerp denken we mee, signaleren problemen en zoeken naar oplossingen. Een team van bouwtechnische specialisten helpt u graag bij het ontwerpen en uitwerken van uw projecten.

De bouwtechnisch adviseurs informeren u over brandweerstand, geluidsisolatie, draagkracht, warmte-isolatie en -accumulatie voor de toepassing van onze producten. Zij houden hierbij rekening met de huidige regelgevingen en normeringen.

Hierover kunnen wij u adviseren:

Constructie
Met kalkzandsteen kan vaak hoger gebouwd worden dan gedacht. Het omzetten van een constructie naar kalkzandsteen kan behoorlijke besparingen opleveren.

Geluid
Kalkzandsteen heeft uitstekende geluidsisolerende eigenschappen.

Brand
Hoge brandweerstand is eveneens een belangrijke eigenschap van kalkzandsteen. Dit betekent echter niet dat overal dezelfde wanddikte geschikt is. De brandweerstand is afhankelijk van de dikte van de wand. Voor vragen over de juiste wandopbouw kunt u ons steeds contacteren.

Dilateren
Om scheurvorming in het pleisterwerk te voorkomen, dienen de nodige dilatatievoegen voorzien te worden. Deze worden in onze wandenboekjes steeds opgenomen.

Plaatsing- en verwerkingsdetails
Wij nemen alle mogelijke plaatsing- en verwerkingsdetails op in onze wanduitslagen.