• Woonzorgcentrum Vroomshoop

Energieneutraal woonzorgcentrum Vroomshoop

Het nieuwe woonzorgcentrum aan de Stationslaan in Vroomshoop is het eerste wozoco dat gebouwd wordt volgens het Passiefhuis-concept. Het centrum ademt duurzaamheid. Niet alleen ten aanzien van producten en materialen, maar ook wat betreft ontwerpmethodiek en procesaanpak.

Bij de bouw van het complex is een heel team van specialisten betrokken. Er is maximaal  gebruik gemaakt van de integrale ontwerp methodiek BIM. Dit bouwinformatiemodel omvat alle informatie over het project, bekeken vanuit alle disciplines.

Het resultaat van deze samenwerking is een comfortabel, gezond en zeer energiezuinig gebouw. De toekomst is massief passief: minimaal energieverbruik en maximaal comfort, door passief te bouwen, met ‘massieve’ vertrouwde bouwmaterialen, zoals kalkzandsteen.

Het woonzorgcentrum  is een ontwerp van Peters en Lammerink Architecten en bevat 21 appartementen en een ouder-kind voorziening. De bewoners van het centrum, mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, krijgen ieder de beschikking over een eigen appartement. Daarnaast is er plaats voor een aantal gemeenschappelijke  voorzieningen, zoals woonkamers, keuken, kantoorruimte en twee logeerkamers.

De betrokken partijen bij dit project zijn:

  • Bouwteam: Bouwbedrijf Karsten, Alferink Installatietechniek, Bouwnext
  • Architect: Peters en Lammerink architecten
  • Opdrachtgever: Mijande Wonen