Een bijzonder vraagstuk

Afgelopen periode hebben we in de Calduran fabrieken een speciale serie elementen geproduceerd. Bouwbedrijf van Swaaij is al jaren een goede relatie van Calduran, net als bouwmaterialenhandel Wim Duits. Samen met deze partijen kwamen we voor een vraagstuk te staan die enige flexibiliteit vereiste om tot een passende oplossing te komen.

Voor het project studentenhuisvesting De Lawickse Hof te Wageningen worden er door bouwbedrijf van Swaaij appartementen gebouwd die scheidende wanden vereisen met een hoge geluidsisolatie, de zogenaamde comfortklasse. Normaal gesproken hadden we in dit geval een EH300 CS36 van 45 hoog gebruikt. De hoogte van de wanden zorgde er echter voor dat er dan een wandopbouw was ontstaan die verre van optimaal was geweest en er vele paslagen toegepast hadden moeten worden. In overleg met het bouwbedrijf en de bouwmaterialenhandel heeft Calduran daarop geadviseerd om een EH300/648 element toe te passen, zodat er voor Van Swaaij een meer logische en gebruiksvriendelijke wandopbouw ontstond.

De EH300/648 is een element dat we nog niet eerder hadden geproduceerd. In goed overleg tussen alle afdelingen binnen Calduran hebben we ervoor gezorgd dat we deze oplossing met succes aan de klant konden leveren. Omdat de EH300/648 elementen in bepaalde gevallen een hele goede oplossing kunnen zijn heeft Calduran ze “op aanvraag” opgenomen in haar assortiment. Het gewicht van de elementen is echter wel toegenomen tot 426 kg. Calduran heeft kranen in bezit die maar een hijscapaciteit hebben van maximaal 400 kg. Bij het toepassen van het EH300/648 blok moet er dus wel op gelet worden dat u een lijmbedrijf inschakelt die de juiste elementenstelmachine heeft. Uiteraard hebben we de hogere benodigde hijscapaciteit voor de elementenstelmachine voor dit project met bouwbedrijf Van Swaay besproken.